FOTOKONKURRENCE

- i de gamle maleres fodspor

Gå på motivjagt i de gamle maleres fodspor

De gamle kunstmalere elskede Rebild-området. De smukke landskaber er blevet foreviget på lærred igen og igen op gennem tiden. I Rebildcentret viser vi lige nu 62 originale lærreder, som alle har motiver fra lokalområdet. VI har været på motivjagt ude i landskabet og fundet nogle af de steder, hvor de gamle malere engang stod med deres staffelier. Vi har fotograferet motiverne, som de ser ud i dag for at studere, hvordan landskaberne har udviklet sig. Nedenfor kan du sammenligne de nye fotografier med de gamle malerier.

 

Vi mangler at finde og fotografere 48 af de motiver, som lige nu kan ses vi udstillingen i Rebildcentret og som er gengivet nedenfor. Her kommer du ind i billedet. Hvis du kan dokumentere, at du har genfundet nogle af de gamle maleres motiver, kan du deltage i konkorrencen om en middag for to i det historiske Top Karens Hus.

 

SÅDAN GØR DU
Fotografer landskabet, som det ser ud i dag. Beskær dit billede nogenlunde som det gamle maleri. Navngiv fotografiet med det originale maleris nummer + dit eget navn og gem det som en jpg-fil (45_anette.jpg). Send billedet til anette@rebildcentret.dk senest den 24. oktober. Vinderen modtager besked på email og offentliggøres på Rebildcentrets Facebook.

OBS!
DENNE SIDE ER STADIG UNDER OPBYGNING

 

 

 

Malerier i nummerorden

1

Thingbæk Mølle
1920
Arnold Krog

Foto 2019 Anette Bruun Hansen

2

Thingbæk Vandmølle
Einar Thorbjørn

3

Thingbæk Vandmølle
1930
A.M. Fallesen

4

Skillingbro kalkbrud
1921
Arnold Krog

5

Skillingbro 
1924
Mouritz Nørgaard

6

Nybro
Einar Thorbjørn

7

Nybro
1951
Einar Thorbjørn

8

Gravlevdalen med udsigt til Bundgården
Leif Rafn

9

Rebild Bakker
1951
Leif Rafn

10

Gravlevdalen
1980
Renal Bache

11

Gravlevdalen, Lindenborg Å
Søren Josva Christensen

12

Rebild Bakker med Kovsbækken og Gravlev i baggrunden
Søren Josva Christensen