HVAD: Lysfest med nissegøgl og sang
HVEM: Nisserne Herr Von Grangren og Hilmer Halmkvist 

Sangerinden Cathrine Benedik
HVOR: Thingbæk Kalkmine
D
ATO: Onsdag den 26. december 2018
PRIS: Voksne kr. 90,-  Børn kr. 45,-


OBS: Der kan ikke reserveres billet,
men kom i god tid, inden de musikalske indslag.

 

DAGENS PROGRAM:

10:00: Minerne og udstillingerne i velkomstbygningen åbner
11:00: De 3.000 levende lys bliver tændt
13:00: Herr Von Grangren og Hilmer Halmkvist underholder
1
3:30: Cathrine Benedikt synger
14:30: Herr Von Grangren og Hilmer Halmkvist underholder
15:00: Cathrine Benedikt synger
16:00: Porten til kalkminerne lukkes
1
7:00: Rebildcentrets velkomstbygning lukker

 

Traditionen tro holder Rebildcentret en af sine stemningsfulde lysfester i Thingbæk Kalkminer 2. juledag.  Når det elektriske lys bliver slukket og 3.000 levende lys tændt, kommer nye intime rum til syne i det underjordiske, og Anders Bundgaard og Carl Johan Bonnesens gipsskulpturer, der er udstillet permanent i minerne, får nye dramatiske udtryk.  

Ud over den visuelle oplevelse er der også noget at komme efter for både ørerne og smilebåndet. Om eftermiddagen er der nemlig underholdning i dybet.

 Herr Von Grangren og Hilmer Halmkvist har optrådt på pladser og torve bl.a. ved julemarkedet i Aalborg. Fantasi og humor danner, sammen med musik og komisk artisteri, rammen om den gode julestemning, som de to nisser leverer til folk i alle aldre. Gadeforestillingen er en gammel tradition, hvor især den tætte, levende kontakt med publikum er vigtig. Den tradition bringer nisserne med sig ned under jorden 2. juledag. I forestillingen opleves blandt andet lavteknologisk jonglering, elegant balancekunst, til tider vellykket dyredressur, marionetdukke i stram snor, snevejr, stolebalance og meget andet. Alt sammen fremført til musik og sang af kapelmester Herr Von Grangren, som aldrig har holdt sig tilbage for lige at komponere en ny sang på stedet som kommentar til tid, sted og publikum. I nogle af numrene inddrages gæsteartister fra publikum, så ingen kan rigtig vide sig sikre!

Når nisserne har gøglet af, overtager sangerinden Cathrine Benedikt den underjordiske scene sammen med pianisten Erik Christensen. Cathrines smukke stemme har lydt ved utallige arrangementer og ceremonier bl.a. i Hasseris Kirke, hvor hun er en fast del af vokalensemblet. Til lysfesten 2. juledag har hun fra sit store repertoire udvalgt en række jule- og vintersange, som vil skrue ekstra op for den fortryllende stemning i minerne.

I Rebildcentrets lune velkomstbygning kan du studere nogle af de fine rekvisitter fra julekalenderen ”Tvillingerne og Julemanden”, som TV2 genudsender i år. Nogle af julekalenderens centrale scener er optaget i Thingbæk Kalkminer. Nu har det hemmelige juleskab, som indgår i julekalenderens scener i Hirtshals Fyr fundet vej til Thingbæk, hvor det er blevet pyntet op igen med lys og den originale julepynt. I velkomstbygningen kan du også se ”Heksens Værksted”, miniudstillingen om ”Røverne i Himmerland” og den store udstilling om ”Den Kolde Krig” og ”Imens vi venter på Regan Vest”.