TITEL: Koncert med HALTADANS 
HVAD: Folkemusik fra Shetlandsøerne 
HVEM:
Maurice Henderson, Grant Nicol, Ewen Thomson, Lois Nicol og John Clark
HVORNÅR: Torsdag den 2. juni kl. 19:30
HVOR: Rebildcentret, Røde Møllevej 4, 9520 Skørping
BILLETTER: Købes ved indgangen
PRIS : 90,-

 

Maurice Henderson, Ewen Thomson, Lois Nicol, Grant Nicol og John Clark hører til blandt Shetlands mest kendte og rutinerede musikere med erfaring fra bands som Rock Salt & Nails og Fiddlers Bid. Begge bands har haft stor succes på danske festivaler og spillesteder igennem en årrække. I 2012 dannede de fem musikere gruppen Haltadans.

Haltadans - eller oprindeligt ”Hjaltadans” -  er navnet på en stencirkel på øen Fetlar, som ifølge en gammel legende engang var en kreds af dansende trolde. Når folkemusikgruppen besøger Rebildcentret den 2. juni, forvandles det store lyse udstillingslokale i velkomstbygningen til koncertsal. Der skulle være plads nok, hvis de dygtige shetlandske ”trolde” fortryller gæsterne til også at danse i ring.

Haltadans forener tradition og fornyelse på en både frisk og følsom måde, som med sikkerhed vil gøre den lyse sommeraften i Gravlevdalen ekstra magisk. Gruppen spiller især egne kompositioner, men er samtidig en suveræn repræsentant for Shetlandsøernes stærke folkemusiktradition.

Billetter kan købes ved indgangen.

Klik på videoerne nedenfor og få en forsmag på de skønne toner, du kan høre i Rebildcentrets stole sal torsdag den 2. juni.