Tag med på en sommertur med kunstnerisk tema

HVORNÅR: Lørdag den 18. juni
KL: 10:30 til ca. 16:00

VANDRETURENS LÆNGDE: 5,5 km 
MØDESTED: Rebildcentrets reception 
TURLEDERE: Anette Bruun Hansen og Marianne Trenskow
PRIS: 200 kr inkl. sandwich, kaffe og kage

KØB BILLET HER
MEDBRING: Godt fostøj og en kop, så du kan drikke ag Ravnkilden

Tag med på en tur til det naturskønne Rebild-område, som har udklækket og tiltrukket kunstnere gennem århundreder. På denne sommerdag er der fokus på perioden fra 1900 til 1945, hvor den kunstneriske aktivitet var særlig intens omkring bakken Ørnebjerg.
 

Turen starter i Rebildcentret, hvor billedhuggeren Anders Bundgaard i 1935 åbnede sit underjordiske skulpturmuseum i Thingbæk Kalkminer. Centrets guide, Anette Bruun vise rundt i minerne og fortæller om udvalgte skulpturer.
 

Under frokosten i centrets café-område fortæller Marianne Trenskow, som er formidler ved Kunsten Museum of Modern Art, om de strømninger, som prægede dansk kunst omkring år 1900.
 

I udstillingen ”Portræt af Ørnebjerg” fortæller Anette Bruun derefter, hvordan kunstnerkolonien Ørnebjerg blev etableret. Hun præsenterer de enkelte kunstnere, som kom til Ørnebjerg og nogle af deres værker. Blandt andre Sigvard Hansen, Peder Mønsted og ægteparret Slott-Møller var medlemmer af Ørnebjergkolonien.
 

Kl. ca. 13 går turen til fods over Gravlevdalen mod Ørnebjerg. Første stop er ved bakkens fod, tæt ved Ravnkilden, hvor kunstnerne byggede et hus med atelier og sovesal i 1902. Undervejs på turen sammenlignes 2022-landskabet med nogle af de landskabsmalerier, som Ørnebjergmalerne i sin tid skabte.
 

Fra Ravnkilden går turen ad en jævnt stigende grusvej mod bakketoppen, hvor naturens fred nu har taget over efter et lille landbrug, som er centralt for historien om Ørnebjergkolonien. Her møder selskabet naturvejleder Søren Risborg, som ud fra vegetationen her og nu, kan fortælle om selvforsyning på stedet for 100 år siden.
 

Inden den stejle nedstigning gennem skov mod dalbunden skal du se en mindesten for kunstneren Hans Nikolaj Hansen. Han købte hele området, da kunstnerkolonien gik i opløsning i 1917. Under enorme bøge kan man opleve ruinerne af Hansens sommerhus som et nærmest magisk sted.  
 

Så går turen tilbage over dalen og Lindenborg Å til Rebildcentret, hvor dagen afsluttes med kaffe og kage.
 

Vandreturen er på 5,5 km. i kuperet terræn.
HUSK at medbringe en kop, så du kan drikke af Ravnkilden.