TITEL: Mine venskaber bag muren i DDR
HVAD: Foredrag og guidet runndvisning i anledning af 30-året for murens fald
HVEM: Finn Winum og Lars Rigborg

HVORNÅR: 4. november kl. 15:00
HVOR: Rebildcentret, Røde Møllevej 4, 9520 Skørping
P
RIS: 90 kr 
TILMELDING : Ikke nødvendig
HVIS DU VIL VÆRE HELT SIKKER : 98375500 eller lars@rebildcentret.dk

 

30-året for murens fald markeres
med personlig beretning

Lørdag den 9. november er det 30 år siden, at DDR-borgere i Østberlin fik lov at passere Berlinmuren og gå på visit i Vestberlin. Det blev starten på den markante, historiske begivenhed, vi i dag kalder ”murens fald” – en begivenhed, som sammen med andre forhold i tiden resulterede i den kolde krigs afslutning.

Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer har de sidste fem år formidlet den kolde krig med fokus på lokalområdets helt særlige rolle efter opførelse af atombunkeren Regan Vest. Dette forår skød en mini-version af Berlinmuren med både vagttårn, grænsebom og graffiti op i centrets store koldkrigsudstilling. På vestsiden af mini-muren kan man opleve eller genopleve, hvordan vi danskere levede under den kolde krig og på østsiden har centrets medarbejdere i samarbejde med forfatteren Karsten Pedersen indrettet en østtysk stue.

En af de danskere, som oplevede ægte østtyske hjem under den kolde krig, er tidligere underviser Finn Winum fra Tønder. På lørdag kommer han til Rebildcentret for at dele ud af sin viden om DDR i perioden før, under og efter Berlinmuren. Det meget personlige foredrag har fået titlen ”Mine venskaber bag muren i DDR”.

Efterberetningen giver Rebildcentret en kop kaffe og derefter er der guidet rundvisning i den store udstilling om Den Kolde Krig, som ekstraordinært er åben denne dag i anledning af mur-jubilæet. Rebildcentret holder normalt vinterlukket fra 1. november og frem til påske, men vil lukke op før større grupper og ved særlige lejligheder som denne.