TITEL: Rejsen til tidernes morgen
HVAD: Foredrag
HVEM: Den verdensberømte geolog og forsker Minik Rosing
HVORNÅR: 21. noktoberr kl. 19:00
HVOR: Rebildcentret, Røde Møllevej 4, 9520 Skørping
P
RIS: gratis 
TILMELDING : 98375500 eller anette@rebildcentret.dk
SAMARBEJDSPARTNERE : Klima Rebild og AOF Nordjylland

 

Man bliver grebet af Minik Rosings fortælling om Jordens opstandelse, og hvilke forandringer, der har gjort planeten til det, den er i dag – herunder ekstreme klimatiske forhold, som har skiftet op gennem Jordens historie. Foredraget tager udgangspunkt i bogen "Rejsen til tidernes morgen" (2018) - men man skal forvente, at Minik hverken kan holde sig fra at oplyse om andre af hans forskningsresultater eller fortælle historier fra sin opvækst i et grønlandsk kunstnerhjem.

Det er de færreste, der ved, hvilken påvirkning livet som kraft har haft på planeten Jorden. Uden liv havde Jorden ikke haft kontinenter, og i takt med liv på Jorden har atmosfæren, landjorden og havet undergået fascinerende forandringer. Af den grund kategoriserer Minik Rosing livet som den aller stærkeste forandrende kraft i Jordens levetid – både i fortiden og i dag.

Tag med på rejsen fra livets første fodspor på Jorden til nutidens klimaproblematikker – tilsat et skvæt kunst. En stor del af Rosings viden stammer fra Grønland, hvor den prisbelønnede formidler er født og tidligt fik et konkret, sanseligt udgangspunkt for sin forskning i geologi.