TITEL: Foredrag med Gary Powers Junior - spionpilotens søn
HVAD: Foredrag på engelsk
HVORNÅR: 16. april kl. 12:00 - 14:00
HVOR: Rebildcentret, Røde Møllevej 4, 9520 Skørping
P
RIS: 190 kr.
TILMELDING : info@rebildcentret.dk
 

 

Gary Powers var en amerikansk pilot, der under Den Kolde Krig fløj ind over Sovjetunionen for at fotografere. Han fløj i et Lockheed U-2 fly, der kunne nå op i en højde over 20 km. Man mente ikke, at sovjet-raketterne kunne nå flyet.  Men det kunne de. Flyet blev skudt ned den 1. maj 1960 med et missil magen til det, du måske har set foran Rebildcentret. Gary Powers skulle tage en giftinjektion og udløste flyets selvdestruktionsmekanisme, hvis han blev ramt. Men det gjorde han ikke. Han kom i stedet i sovjetisk fængsel.

Sovjetunionens leder Khrusjtjov triumferede og kunne dokumentere amerikansk fotospionage. USA havde ellers hævdet, der var tale om et meteorologisk fly, der var kommet på afveje…

Nu kan du møde spionpilotens søn i Rebildcentret – som det eneste sted i Danmark.  Kom og hør Gary Powers Junior fortælle om Den Kolde Krig, om U2-hændelsen og meget mere.

Efter foredraget er der mulighed for at stille spørgsmål til Gary Powers Junior og besøge Rebildcentrets koldkrigsudstilling som også fortæller om hændelsen.