MOD NYE MÅL

Vi har masser af visioner for Rebildcentret og er altid på vej mod nye spændende mål. Læs om igangværende og kommende projekter nedenfor.

FREMTIDSPLANER

Indvielsen af Rebildcentrets nye velkomstbygning i 2015 er en vigtigt skridt mod realisering af ejer Niels Moes´drøm om et levende kultur- og oplevelsescenter midt i Himmerlands dejligste natur. Den nye bygning vil rumme flotte udstillingslokaler, Heksens Værksted, gårdbutik med lokale fødevarer og en minibiograf, som viser film om Rebildcentrets fokusområder KALK, KILDER og KUNST. Regeringsbunkeren Regan Vest, som er Rebildcentrets nærmeste nabo, forventes åbnet for offentligheden inden for de nærmeste år. Som konsekvens heraf vil Rebildcentret udvide sine fokusområder med formidling af den kolde krig.

 

MERE OM KALK, KILDER OG KUNST

Under fokusområdet KALK vil Rebildcentret formidle geologien og kalkproduktionen på stedet. Rold Skov-områdets hydrologi med de utallige kilder vil blive formidlet under fokusområdet KILDER sammen med vandmøllernes historie via Den Møllehistoriske Samling. Under fokusområdet KUNST er der planer om om flere nye tiltag, herunder skiftende udstillinger, permanent formidling af Ørnebjergkolonien og etablering af værkstedsfaciliteter for udøvende kunstnere. Rebildcentret stiller gerne udstillingslokaler til rådighed for eksterne aktører med aktiviteter inden for centrets fokusområder, ligesom det skete, da 20 kunstnere fra de nordiske lande i 2014 udstillede forslag til konkrete Land Art-projekter under Land Art Rebild.

 

HER ER PLADS TIL DIN IDÈ

Rebildcentret stiller gerne lokaler til rådighed for eksterne aktører med aktiviteter inden for centrets fokusområder. I 2014  udstillede 20 nordiske kunstnere således deres tegninger og modeller til konkrete Land Art-projekter under fyrtårnsprojektet Land Art Rebild. Den nye velkomstbygning egner sig også godt til foredrag, møder, workshops, konferencer og endda koncerter. Kontakt os endelig, hvis du pusler med en god idé.