TITEL: Bliv frivillig i Rebildcentret
HVAD: Informationsaften 

HVORNÅR: Torsdag den 7. marts kl. 19:00
HVEM: Alle interesserede er velkomne
TILMELDING: Du må gerne melde dig til arrangementet, men det er også OK bare at møde op
PROJEKTLEDER: Peter Henneby
E-MAIL: peter@rebildcentret.dk
TLF: 98 37 55 00

LÆS MERE NEDENFOR

 

Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer åbner her i foråret den nye runde bygning, der er døbt Kildetårnet. Der bliver to udstillinger fra starten nemlig ”KLIMAKUNST 2019- nordiske udtryk” og en ny digital udstilling om den kolde krig og Regan Vest. Senere i år udstiller Naturkunstnerne også i Rebildcentret.

  • "Med de mange nye aktiviteter og udstillingsmuligheder vil vi gerne oprette et korps af frivillige til at hjælpe med at drive Rebildcentret, fortæller Niels Moes. Jeg købte Thingbæk Kalminer i 2006 og har siden med hjælp af fonde og overskuddet fra min eksport af juletræer opbygget og udviklet Thingbæk Kalkminer med den nye velkomstbygning og nu Kildetårnet."

Men for et ½ år siden oprettede Niels Moes imidlertid Rebildcentrets Kultur- & Kunstfond - en almennyttig fond, der nu driver Rebildcentret. Endvidere har Niels Moes testamenteret det samlede Rebildcenter med Thingbæk Kalkminer til fonden – begge dele for at sikre et generationsskifte.

  • "Vi er jo begunstiget med at ligge i et område med rigtig mange menneskelige ressourcer og frivillige, der er engagerede i forskellige foreninger på kulturområdet eller tilknyttet en genbrugsbutik eller hjælper på et ældrecenter. Nu er det Fonden som kultur- og formidlingscenter, der gerne vil have et frivillige-korps tilknyttet, fortæller projektleder Peter Henneby.

Arbejdsopgaverne er mangfoldige: Der er planer om at lave aktiviteter for børn, der skal stilles op og tages ned i forbindelse med de skriftende udstillinger og arrangementer, ved de tre lysfester skal der tændes 3000 fyrfadslys, de ca. 18.000 besøgende skal billetteres og serviceres i receptionen. Endelig skal der jo også vedligeholdes og gøres rent både ude og inde. Så alles kompetencer kan blive til gavn for stedet."

Der er selvfølgelig også ”frynsegoder” ved at være tilknyttet Rebildcentrets Venner, som ikke bliver en forening, men gruppen af frivillige.

Rebildcentret inviterer alle interesserede til et informationsmøde på Røde Møllevej 4, torsdag den 7. marts kl. 19, hvor man kan komme og høre mere om opgaverne og ”frynsegoderne” samt byde ind med ens egne ideer, forslag og kompetencer.