HVAD: Udstilling om Den Kolde Krig
 

I efterårsferien 2016 åbnede vi en helt ny udstilling om Den Kolde Krig. Den handler om de årtier, hvor befolkningen i både øst og vest levede med frygten for atomkrig. Udstillingen tager en række temaer op, som giver indblik i det liv, der blev levet i skyggen af supermagternes våbenkapløb og konflikter.

Udstillingen har særligt fokus på koldkrigsperioden set henholdsvis fra Vesten/NATO og fra Østblokken/Warszawapagten. Et andet emne er det ”NØDDANMARK”, som stod parat, hvis Den Kolde Krig skulle blive varm og måske ende i 3. verdenskrig. I den del af udstillingen fortælles om forholdene for befolkningen og om lokalområdet under en krisesituation. Du får også her mulighed for at få indsigt i historien om det hemmelige bunkeranlæg, REGAN VEST.

Hvorfor udstilling om Den Kolde Krig?

Rebildcentret har siden 2007 arbejdet på at få åbnet regeringens og kongehusets atombunker REGAN VEST for offentligheden. Anlægget er Rebildcentrets nærmeste nabo. 

Lykkeligvis vil Nordjyllands Historiske Museum varetage driften og formidlingen af REGAN VEST med forventet åbning i 2022.

Gennem sin egen formidling af Den Kolde Krig ønsker Rebildcentret at støtte åbningen af REGAN VEST ved at fastholde interessen for dette spændende regeringsanlæg og ved at formidle udvalgte og lokale emner med relation til Den Kolde Krig.

Mens vi alle venter spændt på åbningen af REGAN VEST, er Rebildcentret derfor glad for allerede nu at kunne invitere til en stor udstilling om Den Kolde Krig. Udstillingen er etableret i et tæt samarbejde med de lokale forfattere til bogen ”Danmarks dybeste hemmelighed”, Karsten og Poul Pedersen.

 

BILLEDER FRA ÅBNINGEN