HVAD: Lysfest med skønne toner
HVEM: Donna og Malou + "Det var Sørens"

HVOR: Thingbæk Kalkmine
DATO: Torsdag den 26. december 2019
PROGRAM: Se nedenfor

PRIS: Voksne kr. 100,-  Børn kr. 50,-
OBS: Der kan ikke reserveres billet,men kom i god tid, inden de musikalske indslag.

 

DAGENS PROGRAM:

10:00: Minerne og udstillingerne i velkomstbygningenog "Kildetårnet" åbner
11:00: De 3.000 levende lys bliver tændt 
13:00: Donna og Malou synger juleklassikere
1
3:30: "Det var Sørens" synger julepop
14:30: Donna og Malou synger juleklassikerer
15:00: Det var Sørens" synger julepop
16:00: Porten til kalkminerne lukkes
1
7:00: Rebildcentret lukker

 

Traditionen tro holder Rebildcentret en af sine stemningsfulde lysfester i Thingbæk Kalkminer 2. juledag.  Når det elektriske lys bliver slukket og 3.000 levende lys tændt, kommer nye intime rum til syne i det underjordiske, og Anders Bundgaard og Carl Johan Bonnesens gipsskulpturer, der er udstillet permanent i minerne, får nye dramatiske udtryk. Denne forvandling kan Rebildcentrets gæster være med til at skabe, hvis de dukker op til lystænding ved 11-tiden.

Ud over den visuelle oplevelse er der også fornøjelser for ørerne på 2. juledag. Klokken 13 indtager søstrene Donna og Malou den underjordiske scene. Med et enkelt og rørende udtryk vil de sprede varme og nærhed i de kølige miner, hvor temperaturen er 8 grader året rundt. Søstrenes repertoire indeholder både engelsksprogede og danske julehits, så der er noget for hele familien. Under eftermiddagens andet indslag kan du brænde lidt jule-kalorier af ved at rocke med på rytmiske vokalarrangementer, som fremføres af det unge musikalske team ”Det var Sørens”.

 

Ud over kapelmester Søren Kollerup består gruppen af Matilde Alexandra Rasmussen,

Kristine Lind Nielsen, Andrea Sommer Eriksen, Søren Eilskov Kristoffersen og Jens Korsbæk. Sangene er arrangeret med stiltræk fra pop, musical, et stænk af jazz tilsat et drys julehygge.

Efter en pause gentages den musikalske underholdning kl. 14:30.

I Rebildcentrets velkomstbygning kan du lune dig på et glas glögg og se ”Heksens Værksted”, miniudstillingen om ”Røverne i Himmerland” og den store udstilling om ”Den Kolde Krig”. I Kildetårnet, som blev indviet i foråret 2019, kan du nyde den fine udsigt til Rebild Bakker og se den digitale udstilling ”Sådan byggede vi Regan Vest”.  I tårnet kan du også opleve 62 malerier og 2 stykker Kongeligt Porcelæn med motiver fra Rebild-området. Udstillingen har fået titlen ”I de gamle maleres fodspor”.