Glæd dig til en corona-justeret lysfest med Luciaoptog og trylleri

På grund af de nye corona-restriktioner er der et par ændringer til arrangementet. Der vil som altid være 3.000 levende lys i minerne, men Luciaoptoget og det efterfølgende trylleshow foregår udendørs under halvtag.


DAGENS PROGRAM:

10:00: Minerne og udstillingerne i velkomstbygningen og Kildetårnet åbner
11:00: De 3.000 levende lys bliver tændt - og du må hjælpe til
13:30 Luciaoptog med Klarup Skole Kor
14.00 Christian de Wilde tryller julen frem

15:00 Luciaoptog med Klarup Skole Kor
15.30 Christian de Wilde tryller julen frem


Vi opfordrer til at ankomme i god tid inden Lucia-optogene.
Billetter købes ved indgangen til velkomstbygningen (
kan ikke reserveres på forhånd.)

HUSK mundbind og dit cononapas - gerne på papir, så går ekspeditionen lidt hurtigere.

 

PRESSEMEDDELELSE OM ARRANGEMENTET I SIN OPRINDELIGE FORM:

Endelig lysfest igen

De traditionsrige lysfester i Thingbæk Kalkminer har altid været højdepunkter på Rebildcentrets travle årsprogram. Desværre har corona-epidemien ført til aflysninger af de populære fester i næsten to år. Men den 12. december er der atter mulighed for at opleve Luciaoptog og en fortryllende stemning, når 3.000 levende lys blafrer i de underjordiske grotter.

KLAR, PARAT
Alle aftaler er i hus - nu venter centrets stab af ansatte og frivillige bare på den store dag. Fingrene holdes krydsede for, at der ikke kommer nye restriktioner inden søndag. Coronapasset er intet problem – det er personalet i Thingbæk vant til at tjekke.  

HJÆLP MAGIEN PÅ VEJ
Sidst på formiddagen kan gæsterne være med til at skabe magi i minerne ved at tænde nogle af de mange fyrfadslys. Bundgaards og Bonnesens skulpturer, som er udstillet permanent i minerne, træder ud af mørket med nye udtryk, når de oplyses nedefra af de små flammer. Ved lysfesterne tændes altid 3.000 lys, men de placeres aldrig på samme måde. Derfor er oplevelsen ny hver gang.

TRADITION FOR DEJLIG SANG
På samme måde er det med Luciaoptoget. Det er efterhånden en fast tradition, at Klarup Skoles Kor løfter denne opgave – for de gør det rigtig godt. Hvert år kommer nye, dygtige sangere til, mens andre ”rykker op” og bliver optaget i Klarup Pigekor, som er kendt for sin høje musikalske standard. De hvidklædte piger går syngende gennem minerne to gange i løbet af eftermiddagen.

TRYLLERI MED GLIMT I ØJET 
Efter hvert Luciaoptog leverer Christian de Wilde et trylleshow med højt tempo, masser af glimt i øjet og et ekstra drys magi. Undervejs i det cirka 30 minutter lange show vil der være en god portion publikumsmedvirken. Det er første gang tryllekunstneren fra Hobro optræder i minerne. Måske der er basis for en ny tradition?

AFSÆT GOD TID
Gæster, som ikke har besøgt Rebildcentret før, kan roligt afsætte det meste af søndagen til besøget i Thingbæk. Det gælder også de gæster, som sidst var forbi for 3-4 år siden.  I den mellemliggende perioder er Rebildcentrets udstilling om REGAN VEST og Den Kolde Krig blevet udbygget væsentligt, og ”Kildetårnet” er skudt op. På øverste etage i den runde udstillingsbygning kan gæsterne nyde den smukke udsigt til Rebild Bakker, mens de får varmen og historien om den kunstnerkoloni, som eksisterede dér for ca. 100 år siden. Nedenunder i udstillingen ”KILDER TIL LIV” kan man blive rigtig klog på Rebild-egnens utallige kilder og på kalken i undergrunden, som er årsag til de mange kildevæld.

 

 


 

PLADS TIL BESKRIVELSE