HVAD: Lysfest med luciaoptog og nissegøgl
HVEM:  Klarup Skolekor og Nisserne Hilmer Halmkvist og Herr von Grangren
HVOR: Thingbæk Kalkminer
DATO: Søndag den 8. december 2019
PRIS: Voksne kr. 100,-  Børn kr. 45,-

OBS: Der kan ikke reserveres billet, men kom i god tid, inden underholdningen.

 

 
DAGENS PROGRAM:
10:00: Minerne og udstillingerne i velkomstbygningen åbner
11:00: De 3.000 levende lys bliver tændt - og du kmå hjælpe til
12:30: Gøglernisserne underholder
1
3:00: Luciaoptog ved Klarup Skolekor
14:00: 
Gøglernisserne underholder
14:30: Luciaoptog ved Klarup Skolekor
16:00: Porten til kalkminerne lukkes
17:00: Rebildcentrets velkomstbygning lukker
 

LYSFEST MED LUCIAOPTOG OG NISSEGØGL

For mange nordjyder er det blevet en fast tradition at fejre Sankta Lucia under jorden og efterhånden er det også en tradition, at piger fra Klarup Skoles kor løfter traditionen på allersmukkeste vis, når de går syngende gennem Thingbæk Kalkminer søndag eftermiddag.

Om formiddagen kan Rebildcentrets gæster hjælpe til med at tænde de 3.000 levende lys, som vil kaste blafrede, gyldent skær over Bundgaard og Bonnesens skulpturer og derved skabe en helt særlige stemning i minerne. Lige over middag går gade-gøgler-nisserne Herr Von Grangren og Hilmer Halmkvist på scenen og indleder dagens underholdning.

De to voksne nisser har i årevis optrådt på pladser og torve blandt andet ved julemarkedet i Aalborg. Gadeforestillingen er en gammel tradition, hvor især den tætte, levende kontakt med publikum er vigtig. Den tradition bringer nisserne med sig ned under jorden. I forestillingen opleves blandt andet lavteknologisk jonglering, balancekunst, til-tider-vellykket dyredressur, marionetdukke i stram snor, snevejr og stolebalance. Alt sammen fremført til musik og sang af kapelmester Herr Von Grangren. I nogle af numrene inddrages gæsteartister fra publikum, så ingen kan rigtig vide sig sikre!

Når nisserne har gøglet af overtager Luciapigerne fra Klarup publikums opmærksomhed med skønne toner fra minens indgang, hvorfra de langsomt går gennem de underjordiske sale

I Rebildcentrets velkomstbygning kan du lune dig på et glas glögg og se ”Heksens Værksted”, miniudstillingen om ”Røverne i Himmerland” og den store udstilling om ”Den Kolde Krig”. I Kildetårnet kan du nyde den fine udsigt til Rebild Bakker og se udstillingen ”I de gamle maleres fodspor”, som rummer 62 malerier og 2 stykker Kongeligt Porcelæn med motiver fra Rebild-området.