KLIMAKUNST 2024 - skulptur

UDSTILLINGSPERIODE: 23.03 - 27.10. 2024
Scroll ned og læs om udstillingen. Se også video fra censureringen, hvor de to censorer og to kunstnere fortæller om klimakunstværkerne.

 

Rebildcentret har sat fokus på klimaudfordringerne ved KLIMAKUNST-udstillinger i 2016 og 2019, hvor mange forskellige udtryksformer som maleri, grafik, foto, tekstil og skulptur var repræsenteret. Den nye udstilling adskiller sig fra de tidligere ved at indsnævre fokus og rette det mod tredimensionlle værker. Udstillingen knytter sig således tættere til centrets udgangspunkt - de 100 år gamle skulpturer i kalkminerne.
 

En anden nyhed er udvælgelsesmetoden. I efteråret 2023 blev der udsendt et open call. 34 kunstnere fra hele landet + en enkelt fra Tyskland responderede ved at melde sig til en åben censurering, som fandt sted i Rebildcentret 2. marts 2024.
 

I en dialog om kunstnerisk kvalitet og tematik gennemgik kunsthistoriker Trine Ross og billedkunstner Søren Lyngbye de indleverede værker foran et live publikum. Censorerne valgte 43 værker af 25 forskellige kunstnere til udstillingen, som kan opleves fra den 23. marts til den 27. oktober 2024.
 

”KLIMAKUNST 2024 – skulptur” er støttet af Region Nordjyllands kulturpulje ”Kultur i nærheden”, af Spar Nord Fonden og af Rebild Kommunes Klima Rebild-pulje.
 

Tak til sponsorerne, til samarbejdspartnere, til Rebildcentrets frivilligkorps og til samtlige kunstnere, som har bidraget til processen.

 

CENSORER OG 2 UDSTILLERE FORTÆLLER

KATALOG