FLAGERMUSDAG MED HEKSEKUNSTER

HVAD: Flagermusdag med heksekunster
HVORNÅR: Onsdag den 19. oktober

PROGRAM:
10:00 Thingbæk Kalkminer og udstillingerne i velkomstbygningen åbner
14:00 Flagermustur nr. 1 i Thingbæk Kalkminer med Lars Rigborg
14:45 Varm hyldebærsaft efter den kølige tur i minerne
15:00 Troldetur omkring minerne med Dannie Druehyld efterfulgt af aktiviteter i Heksens Værksted
15:30 Pokémon-jagt
1
5:30 Flagermustur nr. 2 i Thingbæk Kalkminer med Lars Rigborg

 

Flagermusdagen i Thingbæk Kalkminer er blevet en god fast tradition, og ligesom sidste år er årets program udvidet med lidt hekseri.

Der er  gratis adgang for børn på sflagermusdagen. (Voksne 65 kr.)  Lars Rigborg tager både børn og voksne med ind i de underjordiske sale og fortæller om de flyvende pattedyrdyr, som slet ikke er farlige, men derimod truede og dybt fascinerende dyr.

Det er netop her i oktober måned, at 400-600 flagermus vender hjem til minen for at gå i vinterhi efter en lang sommer i det fri. Derfor er der gode chancer for at se enkelte individer på vingerne i minegangene og andre hængende med hovedet nedad i dyb søvn. Nogle er så venlige at falde i søvn helt ned i børnehøjde, mens andre hænger højt oppe i hvælvingerne. Det er derfor en god idé at sætte nye batterier i lommelygten, inden turen går til Thingbæk.

Flagermus udsender højfrekvente skrig, som det menneskelige øre ikke kan opfatte, og de bruger ekkoet fra skrigene til at orientere sig efter.  Lars Rigborg vil vise gæsterne, hvordan man kan finde flagermusene ved hjælp af en detektor, som omsætter deres skrig til lyde, som vi mennesker kan følge.

På flagermusdagen kan du også møde en rigtig heks. Dannie Druehyld tager børnene med ud på en troldetur på Rebildcentrets naturarealer omkring minerne. Derefter er der kreative aktiviteter i Heksens Værksted inde i velkomstbygningen. Måske viser Dannie også, hvordan du kan bruge urter til at beskytte dig mod de mange spøgelser og ånder, som suser rundt ved Halloween.