Tag med på en vandretur med kunstnerisk tema

HVORNÅR: Onsdag den 28. juli
KL: 14:00 til ca. 17:00

TURENS LÆNGDE: 5,5 km 
MØDESTED: Rebildcentrets reception 
TURLEDERE: Anette Bruun Hansen
PRIS: Gratis, når der er købt entrébillet til Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer
MEDBRING: Godt fostøj og en kop, så du kan drikke ag Ravnkilden

OBS: Hvis du vil deltage i denne tur og IKKE har besøgt Rebildcentret før, opfordres du til at ankomme allerede kl. 12:30, så du kan nå at se Thingbæk Kalkminer og centrets øvrige udstillinger inden ture.

 

Turen starter kl. 14 med en halv time i udstillingen ”Portræt af Ørnebjerg” i Rebildcentrets ”Kildetårn”, hvor guiden vil fortælle, hvordan kunstnerkolonien ved Rebild Bakker blev etableret i 1900. Her vil de enkelte kunstnere, som kom til Ørnebjerg, også blive præsenteret (blandt andre Peder Mønsted og ægteparret Slott-Møller), sammen med de mænd, som sørgede for, at historien om den lokale kunstnerkoloni ikke gik i glemmebogen.

Så går turen til fods over den dejlige Gravlevdal mod bakkeknuden Ørnebjerg. Første stop er ved bakkens fod, tæt ved Ravnkilden, hvor kunstnerne byggede et hus til atelier og beboelse i 1902. Herfra går turen ad en jævnt stigende grusvej mod bakketoppen, hvor naturens fred nu har taget over efter et lille landbrug, som er helt afgørende for historien om Ørnebjergkolonien.

Inden nedstigningen gennem skov mod dalbunden skal deltagerne se en mindesten for kunstneren Hans Nikolaj Hansen, som købte området, da kunstnerkolonien gik i opløsning i 1917. Under enorme bøge opleves ruinerne af Hansens sommerhus nu som et nærmest magisk sted. Efter et hvil i dalen med mulighed for uddybende spørgsmål, vandrer deltagerne tilbage til Rebildcentret i eget tempo og evt. ad forskellige ruter.