TITEL: Og dagen rinder
HVAD: Boglancering med gratis foredrag
HVEM: Guide og forfatter Lars Rigborg

HVORNÅR: Onsdag den 16. november kl. 19:00
 

Lars Rigborg er guide i Rebildcentret med Thingbæk Kalkminer og helt sikkert den person, der ved mest om billedhuggeren Anders Bundgaard (1864 – 1937). Historien om den fattige vogterdreng fra Ersted, der blev en berømt billedhugger og Ridder af Dannebrog er et sandt eventyr.

I 2014 udgav Lars Rigborg portrætbogen "Det er dejligt at leve" om billedhuggerens liv og værk. Siden har den passionerede Bundgaard-fan gravet dybere i arkiverne, og gennem billedhuggerens efterkommere har han fået adgang til gamle breve, dokumenter og billeder, som har dannet grundlag for en opdateret og meget udvidet udgave af portrætbogen. Den nye bog har fået titlen "Og dagen rinder" efter en af Anders Bundgaards smukkeste skulpturer. 

Vi fejrer udgivelsen med en skål og et gratis foredrag for alle interesserede onsdag den 16. november kl. 19:00.

Kom og hør om alt det, Lars har fundet ud af under researchen til bogen. Det er nyt både om Anders Bundgaards kunstneriske virke og om Thingbæk Kalkminer, som billedhuggeren etablerede sammen med sin søn Christian i 1926. I 1935 placerede Anders Bundgaard sine originale gipsfigurer i de tomme minegange og offentligheden fik adgang til ”Danmarks mest særprægede museum”.